Sunday, July 17, 2011

Dirty Water Commercial Art Smarties Boom

Ini adalah iklan 2 minit mengenai air kotor yang dibuat oleh Solidarit├ęs International iaitu satu badan NGO yang ditubuhkan untuk membantu penduduk di muka bumi ini. Dan bagi Hozookery, iklan ni memang lain dari yang lain. Water art ni wey. : ) 


Internet down 18 July 2011

aku sorang atau ramai yang kena?

Wednesday, July 13, 2011

In Security Mode

Hai agak-agak mamat ni tengah layan apa tu. Kalau korang nak tahu ini lah sarung stokin kepala berprivacy. LOL.Hahahahaha...

Star Trek Space Ship Dumb


     comicjk.com/comic.php/36

Super Banyak USB Port

    Hahaha.. banyak kot USB port PC ni..

Tuesday, June 7, 2011

Apa yang anda semua boleh belajar menggunakan youtube ohyeah

Serius banyak benda weh!


How to print your own T-shirt: http://bit.ly/159Hpi
How to speed read: http://bit.ly/2FRRi
How to look like @ladygagahttp://bit.ly/Rb9pv
How to tie a tie: http://bit.ly/JXHZo
How to make fresh pasta: http://bit.ly/TeKAS
How to make fire without matches or a lighter: http://bit.ly/pSyZw
How to open a beer with a pen: http://bit.ly/2usCi1
How to knit: http://bit.ly/16oQBg
How to cut your own bangs: http://bit.ly/Ib3pq
How to make ice cream in a bag (preschool edition): http://bit.ly/X8s65
How to do a banana kick: http://bit.ly/1JJT0f
How to count to 20 in Japanese: http://bit.ly/4gCv3q
How to peel a melon: http://bit.ly/BmXlB
How to get better mileage: http://bit.ly/2zdzm
How to create perfect red lips: http://bit.ly/15sezH
How to escape from handcuffs: http://bit.ly/jHQPr
How to flirt like a pro: http://bit.ly/2Rv5Zm
How to surf: http://bit.ly/Ga8Dk
How to train your dog to stay: http://bit.ly/xJWUb
How to make a bacon-infused cocktail: http://bit.ly/mameg
How to build your self confidence: http://bit.ly/dwZpZ
How to beat writer's block: http://bit.ly/3x5kek
How to be funny on a first date: http://bit.ly/m8Dvx
How to be a DJ: http://bit.ly/cfEj4
How to make mac & cheese, mmm: http://bit.ly/Ov8tC
How to use gel liner: http://bit.ly/TrMRD
How to give a presentation: http://bit.ly/12ny4U
How to make a how to video: http://bit.ly/6SKe8
How to do the Windmill: http://bit.ly/RdWO9
How to get watermelon nails: http://bit.ly/czp8n
How to shoot penalty kicks: http://bit.ly/5qREA
How to wrap a gift professionally: http://bit.ly/LhEpU
How to make your own bicycle crank: http://bit.ly/10fe45
How to make chicken biryani: http://bit.ly/4hqV9R
How to make wine: http://bit.ly/tdafs
How to draw a "realistic" manga face: http://bit.ly/108hUx
How to understand integrals: http://bit.ly/Bzc6B
How to look sharp for a job interview: http://bit.ly/hksI0
How to play violin - lesson one: http://bit.ly/2DnJDh
How to properly chop vegetables: http://bit.ly/1dq9I4
How to make a camisole in one minute: http://bit.ly/rLNCx
How to grow strawberries indoors: http://bit.ly/Mo5bz
How to shave: http://bit.ly/3kv7IE
How to crack a coconut: http://bit.ly/3XTfvw
How to buy a house: http://bit.ly/RSVng
How to make Rigatoni Carbonara: http://bit.ly/MsK57
How to make a BristleBot: http://bit.ly/unPlZ
How to do makeup for small eyes: http://bit.ly/1McfOw
How to make a custom beer pong table: http://bit.ly/1D5n2i
How to fuse plastic grocery bags into a reusable shopping bag:http://bit.ly/1eS6zf
How to fold a fitted sheet: http://bit.ly/4kxbJI
How to save money: http://bit.ly/3sd0u6
How to improve your memory: http://bit.ly/eCILa
How to sew a dress: http://bit.ly/13xkKx
How to backflip: http://bit.ly/1Awqto
How to curl hair: http://bit.ly/WpwdS
How to recycle beer bottles with limes: http://bit.ly/1z8yM8
How to hem pants: http://bit.ly/k7sW3
How to make a green screen: http://bit.ly/pPtJW
How to polish shoes: http://bit.ly/45dXNu
How to repair a bicycle puncture: http://bit.ly/ocqzX
How to make kimchi: http://bit.ly/3kFvLs
How to recycle used computers http://bit.ly/3SkN6a
How to make veggie sushi: http://bit.ly/oE6tZ
How to record better webcam videos: http://bit.ly/2rbn5E
How to speak French - meeting and greeting: http://bit.ly/OTfiU
How to make a "Where the Wild Things Are" Halloween costume:http://bit.ly/28qjv1
How to do yoga: http://bit.ly/1cGeeW
How to cook Cola BBQ pork chops: http://bit.ly/3eWonX
How to deliver a baby in an emergency: http://bit.ly/469fc5
How to melt away pounds: http://bit.ly/2BW8BE
How to wear different types of scarves: http://bit.ly/2sGH8s
How to Casper: http://bit.ly/1WwYHI
How to fold origami: http://bit.ly/1Q9T84
How to do self-defense when confronted with a gun: http://bit.ly/2l47Fz
How to make a camisole in one minute: http://bit.ly/rLNCx
How to make ramen noodles: http://bit.ly/16JKhC
How to care for a pet shark: http://bit.ly/1is544
How to apply fake eyelashes: http://bit.ly/2AvRV3
How to make a card: http://bit.ly/2M8YaO
How to make simple, delicious compound butters: http://bit.ly/Q2USo
How to dye your clothes: http://bit.ly/4nkbEZ
How to transform a boring school uniform: http://bit.ly/49P2I5
How to plant a vegetable garden in 30 minutes: http://bit.ly/1qdPEn
How to solder copper pipe: http://bit.ly/3Fsit2
How to make an upholstered headboard: http://bit.ly/iCh9a
How to dress appropriately (according to Tim Gunn): http://bit.ly/2Jjiux
How to make sage risotto (as taught by a kid): http://bit.ly/27jyEd

(via http://youtube-global.blogspot.com/)

Sunday, June 5, 2011

Smooth Criminal versi Cello memang style



Lukisan Potrait yang menggunakan Dadu.. owwww

Lukisan menggunakan buah dadu. Betul kan dadu orang panggil buah.. Ini adalah wajah Tobias Wong iaitu artis dan designer Canada yang telah mati pada umur yang muda 35 tahun. Jadi sempena memperingatinya, sahabat dia,  Frederick McSwain buat benda ni menggunakan 13,138 dadu.  Oh yeah.







"DIE" Frederick McSwain Installation Time Lapse from stephen dirkes on Vimeo.

Sunday, May 1, 2011

Pizza Green Box

Salah satu idea yang menarik yang perlu diserapkan ke dalam Pizza Hut punya kotak. Tak perlu lagi nak sediakan pinggan lagi. X perlu basuh pinggan. Hehe. Nice!




Our Planet, Our Responsibility

Art of Sheep

Salah satu benda yang orang tak terfikir nak buat tp geng2 ni buat.. haha..Nice!

Saturday, April 30, 2011

WE ARE ALL ONE

Hoozokery trus rasa memang patut share video clip ni dengan korang. Smarties bom!




*Group name adalah 「WORLD ORDER」,Music by Genki Sudo /Takashi Watanabe and Words by Genki Sudo

Sunday, March 13, 2011

Kereta Konsep Daripada Peugeot

Kalau Honda menamakan motosikalnya EX5, Peugeot dengan bangganya menamakan kereta konsep mereka ini  EX1 (tak ada kena mengena pun) haha.. Pertama kali Hozookery tgk gambar ni, dalam hati dah "FUUHH". Garang bukan?

Friday, March 11, 2011

Rumah Kartun "UP" yang REAL

Korang penah tengok cerita kartun UP? Kartun tu memang best+berwarna warni dan mesti yang pernah tengok, berasa kagum dengan rumah yang boleh terbang tu kan?  Ok, this is the real one of "UP" house. 

Seni Jalanan Yang Berseni Bang!

Monday, March 7, 2011

Bergayut dan Terjun ke dalam Air

Haha..Hozookery sendiri pun tak tahu macam mana nak terangkan "perlakuan" Mike Wilson ni. Kalau korang tengok video ni korang akan dengan sendirinya akan faham tajuk di atas. Haha!

Sunday, March 6, 2011

Amazing Photomanipulations

Ni antara gambar manipulation yang awwesome... Ada banyak lagi kalau korang "surf" internet! yeah!






Friday, February 25, 2011

Borang Minta Maaf

Korang pernah buat salah? and dari salah tu pernah korang minta maaf? Mesti pernah kan.. Mesti pernah minta maaf dengan cara surat, melalui orang tgh or korang terus jumpa orang tu minta maaf. Ini ada satu lagi cara iaitu dengan mengisi borang minta maaf. Hehe.. Nice.. Siap ada tempat untuk tanda korang punya perasaan sewaktu nak minta maaf tu. Yeah.

Website Makanan Dunia

Hai all, today Hozookery ada terjumpa satu website resepi-resepi makanan dari seluruh dunia. Memang nice bagi siapa yang berminat dalam mencari resepi-resepi masakan kegemaran korang. Mudah and kalau dah berjaya masak sedap-sedap hantarkan dekat sini sikit. hehe.

Berminat? Ini link nyer : http://foodily.com/




Tuesday, February 22, 2011

Melukis Menggunakan basikal

Yeah! Ini memang kreatif. Tak pernah pulak Hozookery terpikir nak melukis menggunakan basikal. Oh yeah!



robo-rainbow from mudlevel on Vimeo.

Orang Kecil Di Dunia Sebenar







Thursday, February 10, 2011

6 Benda di Bawah Mikroskop Yang Kita Tak Tahu.

Anda tahu jika kita mengecilkan saiz diri kita ke ke saiz mikroskopik, kita akan berada di dunia yang serius alien. Haha..Nak tahu se-alien manakah? Photo di bawah antara gambar yang kita tak akan pernah tahu kalau tidak melihat di bawah mikroskop.


#No 6 Ulat Sampah
Sebelum kita lihat pandangan mikro, kita tunjukkan gambar di dunia sebenar. 



Kalau di dunia sebenar, ulat ni hidup bersama sampah-sampah. Dan kita tengok memang tak berdaya. Apa kata jom kita kecilkan diri kita.


Close Up


What?? haha...ini bukan gambaran atau lukisan kanak-kanak, ini adalah pandangan mikro ke atas ulat sampah tu lah. Uhh dasyat... First time Hozookery tgk pun tak berapa percaya. Tapi memang ini lah kenyataan di bawah mikroskop.


#5  Kutu Air
Normal view




Memang korang tak akan nampak. Tapi kutu air ni banyak di kolam-kolam. Jadi waktu ada mandi kolam tu, mungkin ada yang tertelah sekali. Cuba tengok kalau dari pandangan mikro.




Wednesday, February 9, 2011

Ujian Memandu Di Negara Horozokri.

Korang dah ada lesen memandu? Ini adalah ujian memandu di negara Horozokri. Memang mencabar jiwa dan raga. Layan jer..



*Ini bukan betul-betul ujian memandu. Hehehe... 

Ujian Memandu Di Negara Horozokri.

Korang dah ada lesen memandu? Ini adalah ujian memandu di negara Horozokri. Memang mencabar jiwa dan raga. Layan jer..



*Ini bukan betul-betul ujian memandu. Hehehe... Aku kongsi dengan korang sebab driver dia perempuan.. Uh dashhat!

Tuesday, February 8, 2011

Gummy Bear In Potassium Chlorate

Korang pernah tengok gabungan mentos dan coke? mesti dah penah tgk video tu kan..kalau belum korang cuba cari.. Di sini Hozookery ada satu lagi video gabungan antara gula Gummy Bear bersama dengan Potassium. Chlorate. Atas apa yang aku tahu ni Potassium Chlorate ni digunakan lebih kurang macam baja lah. Gabungan kedua benda nie.. Boom..Smart! 

 

Berr-Hibernation.


Cool gambar ni! Gajah tu berhibernasi yer..bukan mati .

Monday, February 7, 2011

Statistik Kesihatan

Orait.. Anda tahu statistik kesihatan di negara kita sekatang. Di sini Hozookety nak sharekan satu website statistik kesihatan merangkumi segala penyakit dan disertakan sekali nombor berapa rakyat negara kita menang dalam menghadapi penyakit. Hope korang semua jagalah kesihatan yo!



Website : http://www.worldlifeexpectancy.com/country-health-profile/malaysia/

Woahh!

Sunday, February 6, 2011

Fakta mengenai storage anda sekarang


Tahu dah sekarang! 

Hexacopter


Anda pernah tahu pasal helikopter berbentuk begini. Nah memang smart. Kalau korang kreatif, buat lah satu macam nie.

Layan video ni kalau nak tahu kehebatannya!


Untuk maklumat selanjutnya tgk di sini
http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/MK-Okto